< Tilbage til Blog
Sidehængte vinduer.jpg

Hvilke vinduer skal jeg vælge?

Nye vinduer forventes normalt at skulle holde i mange år, og de er heller ikke en helt lille investering, så det er vigtigt at gøre sig grundige overvejelser, og ikke mindst tale med en fagmand, før bestilling.
 
Engang var et vindue bare et vindue. Sådan er det ikke længere. Dine vinduer skal passe både til husets stil og alder og til dig og dine behov. Og der er mange muligheder og funktioner at overveje – uanset om du skifter et enkelt vindue eller alle på en gang.

Renovering-nye-vinduer07.jpg

Vinduerne skal passe til husets stil

Når du vælger nye vinduer og døre, er det en god ide at kigge nærmere på boligens byggestil og byggeår. Det giver nemlig en god fornemmelse for, hvilke typer vinduer, der vil passe bedst til huset. Helt konkret har det betydning for bearbejdningen af træprofilerne og vinduernes lukkemekanisme. Skal træprofilerne være med profil kehl eller den mere moderne skrå kehl? Og skal vinduerne være med almindeligt paskvilgreb eller med anverfere, som man brugte i traditionelle sidehængte og dannebrogsvinduer? 
 
Mange typer af boliger er oprindelig tegnet eller har fået inspiration fra tidens store arkitekter eller trends. Det betyder, at der også er tænkt en del over typen af vinduer. F.eks. om de er med sprosser eller mere enkle i looket med ét glasfelt.
 
Hvis det er de originale vinduer, som sidder i dit hus, kan det være en god ide at tage udgangspunkt i dem. Eller du kan se rundt i området - måske er der andre huse fra samme tidsalder.

I dag er der i højere grad fokus på indeklima og dagslys, og på at åbne særligt lidt ældre boliger op for tilgangen af naturligt lys. Det er hos nogle populært at fjerne sprosser eller vælge en smallere ramme end den oprindelige, hvor andre tilfører ovenlysvinduer. Går du med overvejelser i den retning, så vend dem med din fagmand, så du sikrer, at dine nye vinduer stadig kommer til at passe til boligens stil og tilføre det lys, du efterspørger.

_B5I9531ny.jpg

Hvilke funktioner har du brug for i dine vinduer

De mest åbenlyse funktionaliteter ved et vindue er, at det bidrager med lys til boligen gennem glasset, og at det kan bruges til at lufte ud. Men det er langt fra så simpelt. Afhængigt at vinduestype er der en mærkbar forskel på, hvor meget lysindfald, det giver. Jo smallere ramme og jo færre sprosser eller poste, jo mere lys. Der er også stor forskel på, hvordan man lufter ud med de forskellige vinduestyper.
 
Dine vinduer kan dog meget mere end det. De har en central funktion i at skabe et sundt og behageligt indeklima i din bolig ved at bidrage med ventilation, lys, varme og støjreduktion. Et dårligt indeklima kan nemlig føre til dårlig trivsel, sygdom og varige skader på boligen. Og så er det dyrt for pengepungen, hvis vinduerne f.eks. er utætte og dårligt isolerede. 

Vinduesguidekpk

Få hjælp til at vælge rigtigt

Vi har udviklet vores egen "VinduesHjælper", hvor du kan indtaste din adresse og få gode råd til netop din bolig. VinduesHjælperen trækker på data fra BBR-registreret og kan derfor komme med klare anbefalinger til både design og funktion i netop dit hjem. Bor du på en vej med meget trafik? Så vil VinduesHjælperen anbefale lyddæmpende glas. Er dit kvarter plaget af indbrud? Så vil den anbefale at overveje ekstra indbrudssikring.

Prøv VinduesHjælperen

B5i0935

Find din nærmeste KPK-forhandler

Man kan researche rigtig meget på egen hånd nu om dage, men vi vil altid anbefale at få råd fra en fagmand, før du vælger vinduer og døre. Så er du også sikret korrekt opmåling og montering. 

Find en KPK-forhandler nær dig 

Showroom Tømmergravsgade

Besøg et af vores showrooms

Vil du gerne se, røre og prøve vinduer, døre og tilbehør før valget, kan du besøge et af vores showroooms.

Find showroom

Loading...